BFF

Assalamualaikum warga blogger!!..

This is my first time baby step writing and involve in my blog (2011) called

“BEFABULOUSFOREVER”…

I love FASHION..

I love KIMORA Business..

I love BEAUTY and HEALTH Conscious..

I love WRITING..

I love ADVENTURE life..

And…

I love MEET new People!!

for me They are so FABULOUS!!!..

Full figured women can be FABULOUS and feel good about doing anything and everything to look FABULOUS and stay that way FOREVER..

Arrrrrghhhh!!!... im going 32 years young this month!! But never mind age truly is just a number. So mind set always

“BEFABULOUSFOREVER”..

BFF - ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

BFF - MY PRECIOUS SON

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

BFF - My PRECIOUS DOTTER

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

BFF - MY PRECIOUS BABY

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

BFF - MY PRECIOUS 4TH BABY

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

BFF CLOCK

Rabu, 27 Julai 2011

BFF-HeartBreak-

Selamat malam rakan2  BFF ku...

Selasa 27 July 2011 12.30 a.m
Entah kenapa sejak akhir2 ni hati ku sering merasakan sedih dan syahdu...nak-nak lagi bila tiba di malam hari!! kompom!!! nangis!!! sejak dari malam semalam aku sangat2 terasa syahdu apabila aku terdengar lagu dari penyanyi fav no satu aku DATO SITI NURHALIZA!!..dari album lama2 dia..since tu Siti baru berumur 18 tahun, dia sebaya dengan aku...Time tu lagu dia memang sedap giler!! jiwang giler !! touching giler tahap dewa siiuutttt!!...masa tu aku dekat ITTAR, LANGKAWI.. tahun 1997...aku belajar di sana selama 2 tahun..aku amek jurusan HOTEL MANAGEMENT...ketika tu aku mmg ada beli kaset siti..Dulu mana ada CD kan..heheh.Hampir setiap malam aku tidak pernah miss untuk mendengar lagu2 siti...Itulah menjadi peneman aku di kala malam hari...ish2 jiwang betul aku ni kan... i dun care wat people say!!..aku kan manusia yg mempunyai hati dan perasaan..kalau korang takda tu someting wrong somewhere..la kot!!!..
Berbalik kepada citer kita yang tadi tuh...
kenapa aku selalu mood sedey2 time malam-malam!!! aku pun tak tahu la...aku rasa semacam kehilangan sgt2..tak dapat aku nak gambarkan n nak describe apa yg aku rasa ketika ni...asal aku nak lelapkan mata jer mula2 aku banyak memikir benda2 yang macam-macam terlintas dan singgah di kepala aku..hmmm..y me??? sedihla...i dun want to tulis here in detail..hanya memadai dengan sekadar tulis2 kosong...aku nak share ngan u oll semua my fav2 song from DATO SITI NUHALIZA...with the lirik sekali...hayatilah bait2 lagu tersebut...semua lagu2 tu ada kena mengena dengan hidup aku..ya allah kalau la boleh aku back to the future, akan aku ambil peluang2 yang engkau berikan dan aku susun balik semua yang aku pernah lepas pandang…

Demi Kasih Sayang

Lupakan aku saja
Dari kaca fikiran
Andainya bersamaku
Engkau tidak bahagia

Aku bukannya insan
Ingin cinta percuma
Sehingga aku sanggup menantimu
Walau berabad lama

Cintaku bukan kerana harta
Cintaku tidak kerana paras rupa
Sedarilah kasih...
Cintaku harap hingga ke syurga
Bersama-samamu

Demi kasih sayang
Yang aku pertahankan
Sanggupku meniti
Malam tanpa mimpi
Aku berdoa kita dapat berdua
Hingga ke akhir hayat
Untuk selama-lamanya

Aku bukannya insan
Ingin cinta percuma
Tetapi aku sanggup menantimu
Walau berabad lama


Siti Nurhaliza
Diari Hati Mu


Biarkan aku
Menjalin asmara
Dengannya yang ku cinta
Jangan ku dihalang
Walau pedang bukan penghalang

Gelora rindu
Buat ku merasa tersiksa
Jauh darinya
Andai ku punya sayap
Kau di bulan akan ku jelang

Kasihku dengarlah
Suara hatiku
Kata hati ini
Hanya dirimu seorang
Yang ku sayang

( korus )
Kekasih tulis namaku
Di dalam diari hatimu
Kekasih setiap senyummu
Pengubat rindu di hatiku

Puisikan segala janji-janji kita
Bakar semua kepalsuan


Siti Nurhaliza
Kesilapan Ku, Keegoan Mu

Besar kesilapanku besar lagi kesilapanmu
Hampa yang kau rasakan hampa lagi perasaanku
Kau cuba menyatakan aku
Menbuat kesilapan
Yang tak mungkin kau maafkan lagi
Ku tak mungkin kau perlu di sisi

Besar kesalahanku besar lagi keegoanmu
Berkali ku beri alasan berkali-kali kau menolaknya
Kau ingin ku menyatakan
Diri ini bagai lilin
Dan terbakar oleh perbuatanmu

Suasana sepi kini menambahkan bening
Di dalam hatiku
Mengadil silapmu biar di jiwamu aku telah tiada
Di waktu begini diusik kenangan silam
Yang bertandang
Lalu ku biarkan
Ia menabahkan hati ini

Kekasihku cukup engkau buat ku begini
Luka ini usah engkau berdarahkan kembali
Aku masih cinta padamu
Aku masih setia padamu
Kembalilah engkau padaku seperti dahulu

Di dalam rindu ku menangis
Di dalam kalbu ku terasa
Teringatmu di kala derita
Yang memisahkan kita

Di dalam sedu ku berseru
Yang terukir di dalam hatiku
Kekasih bukalah pintu
Untuk sekali ini
Aku cinta kepadamu


Siti Nurhaliza
Biarlah Rahsia
Pernahkah kau bermimpi seketika
Berada di tempat ku
Membayangkan pahit manis berlaku
Tak siapa yang tahu

Mungkin nanti kau jua merasakan
Berdepan dengan kata menyesatkan
Tak kan ku melupakan
Tiada pertimbangan
Korus:
Keheningan malam membalutkan
Kepayahan jiwa meluahkan
Andai kau jujur memahami
Tiadaku menjauhi

# Dan kisahku yang masih panjang
Menambahkan berat yang memandang
Lantasku pendam ku putuskan
Biarlah rahsia
Semakin aku hitung dalam cinta
Tiada kuasa mampu menghalangnya
Hentikan kata-kata bertulangkan dusta
[ Ulang Korus ]
Dan kisah ku yang masih panjang
Menambahkan berat yang memandang
Lantas ku pendam ku putuskan
Biarlah rahsia
Pernahkah kau bermimpi seketika berada di tempatku...


 
 


from BFF with Love
~Oya Rahman~


9 ulasan:

  1. hye akak..jgn sedey2 okay.. takut akak alami depression je ni.. da la akak stay jauh kat shahalam tu. better spend time ngan family... kite slalu rase family xkisahkan kite, tapi padahal family je la yg sentiasa support bile kite tgh sedih, jatuh, depressed, etc,etc.. kawan2 boleh come-and-go, but dont ever sisihkan family.. just my two cents.. :D tcare tau kak..

    btw:sorry da lama xjumpa skang ni.. rini xsihat n segan nak jumpeeee bdn da naik sbb penyakit ni.. huhuhu... T_T

    BalasPadam
  2. thanks renee!!!!
    i know!!but sometimes i feel lonely!!!
    not becoz of family..but???

    renee sakit???
    sakit apa??
    tu la dah lama tak dgr kabar from from u??
    hows everiting??

    BalasPadam
  3. lonely sbb ehemehem ehh..hehe.. nak wat camne kan..one day jodoh akan dtg punyer..insyallah :)

    oh erm..xtau nak explain camne..nanti akak tanye le babutah eh..long story.. huhu.. T_T

    BalasPadam
  4. heheheh...
    hmmm tu l kan...
    biar lah...akak selesa macam ni..
    y???
    got problem ker??
    akak mmg tak tahu menahu langsung..
    apa2 awak leh share2 ngan akak yer..jgn malu2..cal la akak yer...

    BalasPadam
  5. happy forever...don't sedey2

    BalasPadam
  6. ish mana ada sedeylah..erry..
    i ok jer...saja buat2 gimmik..hehe

    BalasPadam
  7. wahaha..gimik ek...ingatkn magic trick..huhu

    BalasPadam
  8. hehehe...
    erry ada2 jer kan...
    hidup mesti ceria2 selalu..
    senyum!!!

    BalasPadam
  9. kena ikut si Puteri tuh, sooo..kite enjoooyyyy....wwahahahah

    BalasPadam