BFF

Assalamualaikum warga blogger!!..

This is my first time baby step writing and involve in my blog (2011) called

“BEFABULOUSFOREVER”…

I love FASHION..

I love KIMORA Business..

I love BEAUTY and HEALTH Conscious..

I love WRITING..

I love ADVENTURE life..

And…

I love MEET new People!!

for me They are so FABULOUS!!!..

Full figured women can be FABULOUS and feel good about doing anything and everything to look FABULOUS and stay that way FOREVER..

Arrrrrghhhh!!!... im going 32 years young this month!! But never mind age truly is just a number. So mind set always

“BEFABULOUSFOREVER”..

BFF - ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

BFF - MY PRECIOUS SON

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

BFF - My PRECIOUS DOTTER

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

BFF - MY PRECIOUS BABY

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

BFF - MY PRECIOUS 4TH BABY

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

BFF CLOCK

Jumaat, 12 Ogos 2011

BFF-Suasana Ramadhan-

Berbuka di Shah Alam Convention Centre
11 August 2011 bersamaan 11 Ramadhan 1432

Sungguh cepat masa berlalu, pejam celik pejam celik, hari ini sudah masuk 11 hari kita berpuasa. Hari ni aku berbuka bersama anak-anakku n my fren di Shah Alam Convention Centre. So far,  a few days ni aku banyak juga berbuka diluar..hehe..Yerla mana taknya kawan-kawan nak belanja kan..Why not!!!! Hehehe..alhamdulilah rezeki di bulan puasa..Lepas aja anak sulungku Adam balik dari sekolah agama, dalam pukul 5.45 petang, kitaorang terus shoot pergi ker SACC, sebab takut jalan jem..Kena pergi awal eventhough dah booking semalam, but my fren told me dat kena g awal, nak check meja mana tau boleh tukar, kalau kita tak suka…But anyway luckily, kitaorang sampai awal dalam pukul 6, so my fren drop me tu SACC Mall, coz aku nak jalan2 with my kids to window shopping first, jalan2 cuci mata n survey for the price of d baju2 kurung n baju melayu for mykids..Lagipun aku tak nak tunggu kat situ sebabnye my kids akan boring, n lagila dorg akan rasa kelaparan when they see a lots of food dekat situ…kompom punyer dorang tak tahan nafsu..hehe..


Lepas aja aku window shooping ( bab aku survey n window shopping aku kan citer kat korang yea di episode yang lain..) arini aku Cuma citer aku berbuka di SACC..so back to buka puasa di SACC..aku balik semula ke SACC pada pukul 7.00..so ada few minutes jer lagi nak berbuka..so tempat aku g window shopping tu pun tak jauh bersebelahan aja, so aku n my kids jalan kaki aja…my kids dah merungut penat, especially adam coz dia puasa..hehe..so aku faham la sangat almaklumlah aku dulu2 kecik pun camtuh gak kan…so redho jer la..hehe..budak2..memandangkan dorg dah tak larat so aku terus g masuk di SACC..wah aku kagum sangat sambutan di SACC sebabnyer dah macam orang kawin view dia..ramai giler crowd dia..mmg macam org kawin suasana dia..haha..meriah sgt2..so my kids pun especially adam excited giler tgk food terus jadi segar..klakar pulak aku tgk gelagat dia..tapi nak amek food memang kena beratur panjang..sebab ramai giler..mmg cam org kawin..hehe..ada persembahan, food dia ada dalam 30 kot if im not mistaken..complete..n the food memang sedap..puas hati n berbaloi-baloi walaupun bayar sampai RM65 untuk dewasa, but kali ni untuk my kids free plak..i tink this year promotion kot..coz last year budak kena bayar..ala for me no need la to charge yang bukan2, coz dorang pun bukannya makan banyak mana pun..kadang2 I tak faham charge kanak2 mahal giler!! Sounds a little bit ridiculous..hmmm well, I have no comment on dat..So far menu dia ada macam-macam contohnye ada kambing bakar with beriyani, satay, mee2, nasi butter apple, macam2 la…bak kata  trademark astro “macam-macam ada”..hehe.. thanks god meja kitaorang tak jauh sgt dari buffet, so senang la nak ambil..haha..so nak d jadikan cerita i jumpa kak ZIANA ZAIN N ADILLA..sempat gak la aku snap2 a few photo..pada mulanya aku malu, tapi akui tgk ramai plak yg sibuk nak bergambar ngan artis tersebut, aku pun apa lagi, join sekaki le..haha…biler lagikan..
Aku tgk ada la sempat akak tu jual tudung n handbag dia dekat kak ziana..haha..sempat lagi yea akak tu…bagus2 akak tu nyer strategi..sambil berbuka sambil buat sales..aku stay kat situ sampai pukul 9.30 malam..just relax2 makan..sebab bayar dahla mahal kan..so nikmati juadah tu pun slow aje..janji dapat rasa semua but in small portion la…anak aku tak ada keje lain kejenya asyik2 repeat makan aiskrim arab yg selalu ada dekat MID VALLEY..aiskrim tu memang famous n sedap..n repeat makan sup, buah, kek..mmg fav budak2 pun..
 So to be continued plak yea..nanti aku citer aku berbuka di mana yea..maybe next week aku akan bebuka di PICC..hehe..see ya!!..


from BFF with Love
~Oya Rahman~




3 ulasan:

  1. mmg ibu mithali laa u ni..everything for kids...good good... jaga sebaik2 mungkin anugerah Tuhan...hmmm...posing2 dgn ziana zain tu, x ambik no contact ke?? klu i jumpa, dh mintak tuh agaknya klu ade peluang gitu...for business..at least bgi biz card...hhuhuhuh....bila lagi kan ...mana tau dpt client org famous gitu...huhuhu

    BalasPadam
  2. hehehe...
    ha ah my kids are the most important than me...my harta!!! dun want to lose them..lose org lain takper tapi not MY KIDS!!!
    cant live without them!!..
    about sis ziana..
    ala its ok..u ingat dia nak simply2 bagi ker??
    hmmm i dun tink so??hahah

    BalasPadam
  3. wahaha....i don't think so jgk..hehehe....u know what, semlm i sempat berbuka dgn guitaris sham kamikaze tu di masjid area tmn kosas...sudah lain dia skrg .....

    BalasPadam