BFF

Assalamualaikum warga blogger!!..

This is my first time baby step writing and involve in my blog (2011) called

“BEFABULOUSFOREVER”…

I love FASHION..

I love KIMORA Business..

I love BEAUTY and HEALTH Conscious..

I love WRITING..

I love ADVENTURE life..

And…

I love MEET new People!!

for me They are so FABULOUS!!!..

Full figured women can be FABULOUS and feel good about doing anything and everything to look FABULOUS and stay that way FOREVER..

Arrrrrghhhh!!!... im going 32 years young this month!! But never mind age truly is just a number. So mind set always

“BEFABULOUSFOREVER”..

BFF - ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

BFF - MY PRECIOUS SON

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

BFF - My PRECIOUS DOTTER

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

BFF - MY PRECIOUS BABY

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

BFF - MY PRECIOUS 4TH BABY

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

BFF CLOCK

Khamis, 25 Julai 2013

BFF-Jangan Beri Harapan Terhadap Wanita

Assalamualaikum…
Kepada my peeps..
Todays topic is

“Kalau tak suka jangan beri harapan palsu kepada para wanita.”.
 aku cukup pantang terhadap lelaki2 begini.. aku ada satu cerita yang ingin aku share kepada rakan blogger aku satu kisah untuk dijadikan teladan..huhu.. :”(

Selasa - 4/6/2013
(surat yang tidak kesampaian utk diberikan kepada Mr.dotdotdot)

Assalamualaikum Mr.Dotdotdot....

Harini sally kurang ok...membaca text yang Mr.dotdotbut  luahkan..But u dun worry about me..beri sally  masa 3-4 hari untuk rawat balik hati sally ni.. sally ni bukan mudah untuk suka dekat orang disebabkan cara layanan org tu terhadap sally, membuatkan sally tertarik dekat orang tu..
Wanita lain akan terasa begitu wahai..Mr.Dotdotdot, bcoz of the way your treat the gurl..
no wonder ramai yg frust tau !! wahai Mr.dotdotdot..
i one of them..:’( (pernah mengalami)
Wahai Mr.dotdotot..
i respect you, you memang hormat dan menyayangi wanita seperti mana Mr.Dotdotdot menyayangi ibu danadik perempuan Mr.dotdotdot.. 
memang bagus sikap macam tu isha sangat2  puji..

TETAPI, cara Mr.dotdotdot memang salah Kerana layanan Mr.dotdotdot.. sebenarnya secara tidak sedar, hakikatnya dlm waktu yg sama membuatkan wanita cepat suka dengan cara Mr.dotdotdot..me one of them..
not only me..ramai kan perempuan yg dorang sendiri meluahkan dekat Mr.dotdotdot..itu pun based on your story to me..
we just a ”HUMAN”Mr.dotdotdot..
so please be more concern n more sensitive!!  n always2 alert!!
its natural human being..

Ingat tak, Mr.dotdotdot pernah bgtau sally yang ada beberapa wanita yang pernah meluahkan benda yang sama, at the end of the day dorang frust sangat2 dengan sikap Mr.dotdotdot treat dat gurl!!

sally bukan apa, sally pun wanita, mereka ni dilahirkan dengan hati yang sangat telus dan sensitive dengan keadaan sekeliling serta mudah jatuh cinta apabila seseorang lelaki melayan mereka begitu..
(care about them )tetapi beza dgn lelaki, yg kadangkala tidak alert and sensitive dengan perbuatan mereka, kerana mereka hanya mempunyai 9 akal, dan wanita mempunyai 9 nafsu.. kadangkala even dgn benda2 small thing pun dorang tidak akan perasan…trust me..

Mr.dotdotdot sedar mahupun tidak kadang2 kita tak sedar cara kita tu membuatkan wanita itu perasan dan dalam masa yang sama kita sudah memainkan perasaan wanita tu wahai Mr.dotdotdot.. itu yang sally nak katakan dekat Mr.Dotdotdot..sally harap sgt Mr.dotdotodt  jgn buat lagi dekat wanita lain..sally tahu skrg mungkin Mr.dotdotdot belum jumpa apa yg Mr.dotdotdot nak..tetapi kadangkala apa yg kita nakkan n harapkan  tu kita sukar utk dapat..percayalah..kalau Mr.dotdotdot tak mahu wanita itu akan ada perasaan dgn Mr.dotdotdot..Better Mr.dotdotdot keluar beramai2 !! jangan keluar one to one!! coz cara u..sally dah beberapa kali keluar dengan u kan !! so sally tahu..if Mr.dotdotodt ada intension nak kenal lebih mendalam dgn wanita tu..u can go ahead but not give them perasan!!

sally pun pernah one to one keluar ngan lelaki juga tetapi dorg tak macam Mr.dotdotdot..u different with other men outside there..dats y sally tak suka dekat dorg..dorg tak alert wat women want..but u do..Mr.dotdotdot maybe its part of ur style n also ur charming..
sally minta maaf sgt2 sbb bgtau yg sally sukakan Mr.dotdotdot..
macam ni la Mr.dotdotdot, sally rasa Mr.dotdotdot tak perlu rasa serba salah..bukan salah Mr.dotdotdot  pun..semuanya datang dari sally, sally yg tidak malu meluahkan perasaan suka sally terhadap Mr.dotdotdot..bila fikir2 balik kenapala bodoh betul tindakan sally ni..better simpan je perasaan tu kat dalam hati tanpa meluahkan..sally tahu im not dat type of gurl yg Mr.dotdotdot mahukan..tapi takpe sally redha dgn ketentuan NYA..tapi actually smlm lepas Mr.dotdotdot bg sally msg tu..i was like so sad, hurt and down sgt2..
Sometimes what I hate about myself is I hate the fact that I forgive too easily and that I give chances to easily. No matter how much someone hurt me; I’d still give them another chance to stay in my life. I try my hardest to hide all the pain and keep thinking that maybe this time things will change, and the person will change. But it really never happens so I end up crying my sleep at night, regretting and hating myself when I will ever learn
sally ambil pendekatan untuk lupakan Mr.dotdotdot, dgn cara deactivated my fb for a temporary..alhamdulilah..it works..walaupun sebenarnya sukar untuk sally lupakan..tetapi I have too!!.. keluar dari kepompomg mimpi yang tidak akan menjadi kenyataan.. so sally sgt2 berharap Mr.dotdotdpt akan dapat apa yang Mr.dotdotdot inginkan..dari jauh sally mendoakan kebahagiaan MR.DOTDOTDOT  BIN DOT DOT dunia dan akhirat..now im back to normal person as MS. S bukan nama sebenar..

I will always care for you, no matter what..even if we are not together and even if we are far far away from each other

p/s: satu je isha nak pesan ngan Mr.dotdotdot, janganlah mainkan perasaan seseorang wanita, sebabnya one fine day u will feel the same, its hurt!! u know  Mr.dotdotdot..perempuan ni senang sangat jatuh cinta..so please la Mr.dotdotdot..dun make them feel so depresses just because of u.. u same like a player dalam diam u like to make women so perasan..

Lirik Lagu Bisikan Rindu  
Dayang Nurfaizah

Dengarkan bisikan kalbuku
Sungguh besar mencintaimu
Rasakan rasakan rinduku
Yang dalam.. sedalam samuderaKorusMencintaimu, menyayangimu
Merindukanmu seumur hidupku
Tuhan kuatkanlah hati ini
Saat dia tinggalkan diriku sendiri

Walau pedih ini sungguh pedih
Akan ku relakan asalkan dia bahagia

Rasakan rasakan rinduku
Yang dalam sedalam samudera

Mencintaimu, menyayangimu
Merindukanmu seumur hidupku
Tuhan kuatkanlah hati ini
Saat dia tinggalkan diriku sendiri

Walau pedih ini sungguh pedih
Akan ku relakan asalkan dia bahagia

Tuhan kuatkanlah hati ini
Asalkan dia bahagia
Asalkan dia bahagia


Inilah isi kandungan surat yang tidak kesampaian untuk diberikan kepada MR.Dotdot dot..semoga dia jumpa dengan apa yang dia inginkan..tapi lately ni bulan puasa dia ada jugak message si sally ni wish selamat berpuasa..but bila si sally ni tak reply..dia jawab..sudah tidak mahu berkawan dgn dia lagi ke?..sehingga hari ni si sally tu tidak membalas message mr.dotdotdot..apakah motifnya??? Kita tunggu dan lihat..

Reminder For Myself

Life is too short...
To wake up with regrets..
Love The people who treat you right..
and forget the one who don't..
believe that everything..happens for a reason..
if you get a chance, take it..
if it changes your life..let it..
Nobody said life would be easy..they just promised..
it ould be worth it..
insyallah..semuanya datang dari gerak DIA..redha je dengan apa yang berlaku..

ini one of the status ive got from my fren sis rafidza at her fb, so i wanna share to my blogger fren:

WHEN A GIRL GIVES UP ON YOU GUD LUCK!!
when she gives up on you. its obvious..
1) she will not try to catch your attention
2) she will not fight for you anymore
3) she won’t reply your message as quickly anymore
4) she will not care anymore
5) she won’t try to kee the conversation going anymore
6) she no longer get jealous
7) she will flirt and talk to other guys
8) she no longer care if you care or not anymore
9) she no longer goes to your profile and whine to people about how happy you're, talking to other girls
10) she will give up on trying to make you love her, because she finally realise that she deserve BETTER!! and u will miss he, miss the way she cared about you..miss the way she loved you..and you have lost her..so don't take any girls for granted if you love her, let her know before she gives up!!!

BeFabulousForever
~By Oya Rahman~

3 ulasan:

  1. selamat berhari raya eidilfitri, maaf zahir dan batin

    BalasPadam
  2. selamat hari raya eidilfitri, maafa zahir dan batin

    BalasPadam