BFF

Assalamualaikum warga blogger!!..

This is my first time baby step writing and involve in my blog (2011) called

“BEFABULOUSFOREVER”…

I love FASHION..

I love KIMORA Business..

I love BEAUTY and HEALTH Conscious..

I love WRITING..

I love ADVENTURE life..

And…

I love MEET new People!!

for me They are so FABULOUS!!!..

Full figured women can be FABULOUS and feel good about doing anything and everything to look FABULOUS and stay that way FOREVER..

Arrrrrghhhh!!!... im going 32 years young this month!! But never mind age truly is just a number. So mind set always

“BEFABULOUSFOREVER”..

BFF - ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

BFF - MY PRECIOUS SON

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

BFF - My PRECIOUS DOTTER

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

BFF - MY PRECIOUS BABY

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

BFF - MY PRECIOUS 4TH BABY

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

BFF CLOCK

Rabu, 20 Julai 2011

BFF-LFC Asia Tour 2011-

One day with d KOPS (the Reds)
at ANFIELD MalaySIA..


Ini adalah kali kedua saya memasuki “Stadium” untuk menyaksikan perlawanan bola sepak..Pada 16 Julai 2011, Ia melibatkan pasukan “Harimau Malaya” iaitu Malaysia.vs Liverpool di Stadium Bukit Jalil dan a fews years back saya menyaksikan perlawanan bola sepak Pasukan Selangor vs Thailand (if im not mistaken) di Stadium Shah Alam…
Pengalaman ini memang tidak akan saya lupakan sama sekali, even though saya bukan sangat peminat FANATIK giler, bola sepak but still jugak suka tengok game secara live if  ada kesempatan and peluang ‘WHY NOT”…rite???..hmmm nak2 lagi orang belanja kan!!hehehe..
One of my fren memang penyokong KUAT LIVERPOOL!!! dia memang dah booking saya lama, nak ajak saya tengok game tersebut..saya memang dah bagitau dekat dia yang saya ni bukannya fanatic sangat tengok bola2 ni n tambah lagi saya ni memang peminat pasukan MANCHESTER UNITED.."GLORYGLORYMU".. kan…nak2 lagi i bgtau kat dia yg i memang takder baju Liverpool,..but dia kata its ok jus teman aja g tengok bola tu yg lain2 is under dia, dia cakap dia akan MENGliverpoolkan i..i just follow saja!!Dat's all!!..so i pun apa lagi, tis is a chance rite??.. n kitaorang g reramai..so saya fikir2 balik WHY NOT, lagipun free kan..hehehe, so taknak la lepaskan peluang ni..bagi saya tiada la istilah saya ni CINTA BERALIH ARAH or murtad ker kan, peminat MU g tgk Liverpool main!!! kompom org kalau dgr mesti bengang or "bakau darah" bak kata org Melaka.hehehe….but for me, saya rasa tak salah kan…hehe ..saya jus peminat bola yg suka2 jer, takder la macam take it serius sangat..hehe..

My fren siap “MengLIVERPOOL”kan saya lagi…siap belikan all set from head to toe..all LIVERPOOL all red..hehehe..rasa macam ish tiba2 ada aura n zouk masuk automatically..tiba2 cam rasa minat plak kat bola sepak..hehe..jatuh cinta la plak....sebab my fren tu siap belikan topi, tshirt, bangle, sticker, air horn,scarf dan siap pesan kat saya pakai sport shoe..hehe..memang rasa semangat minat pada bola tiba2 timbul plak..hehe..nak2 lagi pakai baju dorg..yg beraksi ketika itu..serba merah..cheewah.
‘AISYAH U LOOK RED’..

So game LIVERPOOL start pada pukul 5.30 p.m-7.30pm..just imagine jam 1.00 pm my fren fetch me from Bangsar..memang awal sbb takut sesak..Then we park at the UOA Bangsar…kitaorang nak g stadium jus naik PUTRA n STAR..sebabnya takut jem..jangkaan kitaorang memang tepat sekali..Mula2 from LRT Bangsar I just saw 4 indian Liverpool fan..saya ingat tak ramai la peminat Liverpool..Then bila tiba dekat station LRT star Masjid Jamek saya memang terkejut badak sebabnya ramainye umat manusia peminat Liverpool yang sedang beratur membeli tiket utk pergi ke stadium Bukit Jalil..semuanye merah jer..”U LOOK RED”hehe..Rupa-rupanya ramai yang mengambil jalan pendekatan untuk menaiki kemudahan yg cepat dan pantas utk sampai ke stadium Bukit Jalil untuk mengelakkan jem..tapi saya tgk sama aja..sana sini stuck n ramai dgn umat muhammmad yg nak menyaksikan game antara Pasukan Harimau Melaya menentang Liverpool.. nak beli tiket dari masjid jamek to stadium tu memakan masa hampir setengah jam jugak la jenuh beratur panjang giler kot…n then we all bergegas utk kejar kan LRT tu takut full..but jangkaan mmg tepat, ramai yg berebut-rebut nak naik LRT..ya allah sesak dengan peminat2 LIVERPOOL..Setiap perhentian jer i nampak tak putus2 peminat Liverpool yg naik memenuhi dalam LRT..macam sardin!!! semuanya merah jer..pandang kanan merah, pandang kiri merah, duduk depan merah, belakang pun merah..boleh dikatakan sana sini merah..demam betul saya tengok..uish memang dasat n pelik betul dengan peminat team bola masing2 yea..dasat betul penangan bola sepak..tak bernafas rasanya saya ketika di dalam LRT..dengan bermacam2 bau..hehe..tahan jer la nafas..

Then bila sampai jer dekat stesyen bukit jalil..kedengeran semua org baik didalam LRT mahupun di luar LRT..ramai yang bersorak2 gembira menyebut Liverpool n dorg nanyikan lagu tema Liverpool..saya yg tak tahu menahu ni…rasa macam seronok melihat gelagat peminat2 liverpool..n saya jus pretend yg konon2nya saya ni pun peminat liverpool la jugak yea!!!hehehe..klakar plak kan...bermacam-macam aksi ragam dan fesyen ketika tu.. saya suka tengok..really2 happening..byk yg snap2 sana sini n tak lupa juga ada yg tak lepaskan peluang merakamkan video gelagat2 peminat2 Liverpool…Keadaan  di luar perkarangan stadium bukit jalil di penuhi dengan gerai-gerai cenderahati Liverpool,n gerai-gerai cenderahati Malaysia, gerai-gerai makanan dan ramai orang yang yang mengambil kesempatan untuk membeli cenderahati seperti, tshirt, cap, banner, muffler, scarf, keychain, sticker, dan lain-lain..dan tidak lupa juga my fren juga tak melepaskan peluang !!dia pun turut bershopping sakan memandangkan dia memang penyokong kuat Liverpool..just imagine dia menghabiskan wang sebanyak RM700 sahaja untuk shopping barang2 cenderahati Liverpool n saya juga berterima kasih kepada rakan saya tu kerana turut membelikan saya n for my kids cenderahati dari Liverpool!!!THANKS YEA!!!..appreciate sgt2..
Makanan disitu tidak sahlah kan, naik harga, just imagine saya beli burger biasa kosong plak tu dorg charge RM 2.50..BUT there’s a but mula2 mahal la. Tapi bila dah habis game jer, masa balik tu harga burger yg mencekik darah tadi, tiba-tiba dorg jual lelong burger 3 dapat RM 1.00, bayangkan betapa berlipat kali ganda nye dorg untung!!!ish2..last2..hah membazir…jer..tu la jual mahal lagi…
First time saya masuk stadium bukit jalil, saya lihat crowdnyer memang happening giler tahap dewa ..termendous crowd ..just imagine almost 85,000 people ..awesome..ramai giler..sesak nafas betul…tapi memang happening…sesuai la trademarknyer “YOU’LL NEVER WALK ALONE”..saya memang concentrate menyaksikan game tersebut..dalam masa yang sama saya menyokong kedua2 pasukan..Tahniah juga kepada pasukan Harimau Melaya, kerana game n performance memang tidak mengecewakan..Syabas MALAYSIA..
Pemain Liverpool Kuyt last minit ke 93 dia buat score yang terakhir kalau tak silap saya la…yang lain2 saya memang tak kenal.. tapi saya proud kepada pasukan Malaysia..Captain malaysia juga buat score yang 1..The power of 'S' ,dorg yg buat score untuk kedua n ketiga ..tak kisahla janji Malaysia ada juga score daripada tak ada langsungkan…”cayalah Malaysia”!!
Tapi  FRUST sebabnya Stevie G tk dtg beraksi..hmm tak kisahlan..

Waima Malaysia kaLah but it’s a gud game, hopefully they play better with Singapore Asia wold cup untuk qualifying.

from BFF with Love
~Oya Rahman~

3 ulasan:

  1. semangat abih nih... yg x tahan tu leh lak pretend konon sokong liverpool jgk dlm lrt...klu smua org dlm lrt tu tahu, mahu kena belaasah..hikhikh

    BalasPadam
  2. mestila...
    i peminat setia MU maaaa...
    yg ni cuma teman jer my fren ..
    hehe
    jangan marah daaaa

    BalasPadam
  3. i sokong malaysia jgk..wlu kalah..hehe

    BalasPadam