BFF

Assalamualaikum warga blogger!!..

This is my first time baby step writing and involve in my blog (2011) called

“BEFABULOUSFOREVER”…

I love FASHION..

I love KIMORA Business..

I love BEAUTY and HEALTH Conscious..

I love WRITING..

I love ADVENTURE life..

And…

I love MEET new People!!

for me They are so FABULOUS!!!..

Full figured women can be FABULOUS and feel good about doing anything and everything to look FABULOUS and stay that way FOREVER..

Arrrrrghhhh!!!... im going 32 years young this month!! But never mind age truly is just a number. So mind set always

“BEFABULOUSFOREVER”..

BFF - ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

BFF - MY PRECIOUS SON

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

BFF - My PRECIOUS DOTTER

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

BFF - MY PRECIOUS BABY

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

BFF - MY PRECIOUS 4TH BABY

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

BFF CLOCK

Isnin, 1 Ogos 2011

BFF-01 Ramadhan bersamaan 1432 Hijrah-

Kau datang lagi memberi ku peluang menyuci jiwa membersih dosa.. Hadirnya kamu terlimpah rahmat ke segenap pelusuk alam memberi keberkatan pd seluruh makhluk yg tunduk berzikir pd yg Esa sementara kamu masih di sini.. wahai Ramadhan Al- Mubarak.. kamu cinta yg dinanti~..Semoga RAMADHAN kali ini memberi penuh erti...Saya dgn rasa rendah diri memohon ampun & maaf sekiranya segala percakapan, perbuatan atau apa saya yg menyinggung kwn2 & sesiapa saja...Semoga kita semua dirahmati Allah Taal...SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK...
Semalam sebelum masuknya 01 ramadhan 1432 Hijrah, keluarga saya telah mengadakan kenduri kecilan untuk keluarga sahaja, kenduri menyambut kedatangan hari yang mulia ini iaitu RAMADHAN..Disamping kenduri itu keluarga saya telah mengadakan satu kuliah agama kami anak beranak berserta dengan keluarga yg kami dah anggap saudara, seangkatan dgn ahli-ahli kuliah agama..Banyak yang telah saya pelajari  semalam walaupun kuliah nya hanya sekejap tetapi, apa yang disampaikan amatlah berharga buat saya insan yang amat kerdil ini...bagi saya sudah mencukupi..LESS is MORE..
No EATING or DRINKING whilst FASTING...
Lower ur gaze...
No arguing & Fighting, avoid SINS...
No Swearing, Lying or Backbiting..
...No SMOKING, try QUITTING for good..
dun waist time on useless activities..
Pray all ur 5 daily Solat on time..
Do a lots of ZIKIR..
makes a lots of DOA...
Give in CHARITY n help the POOR..
Recite n learn AL-QURAN..
Harini Kedua-dua anak saya berpuasa..saya merasa bangga terutama My precious princess marissa 5 tahun sudah belajar berpuasa separuh hari...syukur alhamdulilah...
Menu for today is..am cooking for my kids...:
Nasi Ayam Hainan ( 3pax)
Cucur Udang + tempe stick goreng ( small portion) 3 pax
Tembikai (pencuci mulut)
Milo panas + Oren ais

 BFF~selamat berpuasa kepada semua umat islam..semoga puasa kita kali ini mendapat keberkatan dari NYA~ senyum selalu kay!!!...
fromBFF with Love
~Oya Rahman~

3 ulasan:

  1. salam ramadhan....sy juga ingin memohon maaf jika ade terkasar bahasa, terkeluar ayat2 yg tidak sedap didengar spjg kenal di sini... bestnya berbuka dgn family, but i'm here alone.. :-(..family jauh.. anyway, kuliah yg dibuat di rumah tu bgus sekali....moga2 kite mndpt hidayah dan di ampunkan segala dosa yg telah lalu..

    BalasPadam
  2. terima kasih erry lerana sudi menjadi pembaca setia BFF..
    saya pun ingin jugak yea!!0-0 hhehehe
    janganlah sedey!!..
    senyum selalu!!!
    thanks for supporting me!!

    BalasPadam
  3. no hal punya.... ade masa terluang i bukak blog ni ...hmm...xde la sedey, just terkenang ...

    BalasPadam