BFF

Assalamualaikum warga blogger!!..

This is my first time baby step writing and involve in my blog (2011) called

“BEFABULOUSFOREVER”…

I love FASHION..

I love KIMORA Business..

I love BEAUTY and HEALTH Conscious..

I love WRITING..

I love ADVENTURE life..

And…

I love MEET new People!!

for me They are so FABULOUS!!!..

Full figured women can be FABULOUS and feel good about doing anything and everything to look FABULOUS and stay that way FOREVER..

Arrrrrghhhh!!!... im going 32 years young this month!! But never mind age truly is just a number. So mind set always

“BEFABULOUSFOREVER”..

BFF - ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

BFF - MY PRECIOUS SON

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

BFF - My PRECIOUS DOTTER

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

BFF - MY PRECIOUS BABY

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

BFF - MY PRECIOUS 4TH BABY

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Jumaat, 6 Februari 2015

BFF - Good News For Us 2015!!

Part 1

Assalamualaikum to all my bloggers!! Today i want to share one good news!!!
Im PREGGY now…yeayyy alhamdulillah syukur after 7 month, after aku get married, aku dapat berita gembira ni..maunya aku tak happy..sebab memang plan untuk having a baby dalam masa terdekat ni..nak-nak aku kan baru kawin baru, dah tentu incik suami pun berharap dia dapat baby dengan aku kan..tapi actually incik suami tak kisah pun samada cepat or lambat , itu semua ketentuanNya… tapi aku still risaula kan coz memandang kan aku dah umur 35 tahun..Consider macam dah lambat untuk pregnant kan..so memang aku n incik suami especially memang betul2 mengharap sgt aku preggy sape la yg x happy bila dpt good news ni kan..especially incik suami..for me and him, it's the most happiest thing ever.. Anugerah Allah yang terindah sampai yg x terkata..eh tetiba nak sebak masa tulis nie.huhu..kadang2 mulut2 mak jemah ni suka cakap2 belakang..boleh ke dia ni mengandung lagi???? Sebab factor usia kan..aku plak umur dah cecah 35 tahun kan so tu yang dorang ragu2 tahap kesuburan aku..eee sabar jerla kan..semua ni kuasa Allah..takde sapa yang boleh jangka..semua rezeki..Cuma lambat dan cepat je..insyallah janji kita usaha.n feel positif all d time..But Nway “do I look like I care”???? Rozita Che Wan pun still maintain jaa, age 40 tahun but still je boleh mengandung..so pint point sekarang ni, semuanya Allah yang tentukan..so kita di luar sana tidak berhak untuk berkata apa2 without understand people feeling..dun just simply talk without thinking other people feeling.” Just put urself in other people shoes then u know””!! so please better keep quiet!! Don’t  ever argue about all god have plan for every human..dah tertulis di Lung mahfuz..wallahhualam
So aku nak share sikit about my journey of being preggy nie.. aku rasa dah lama aku tak preggy since after aku getting divorced, now im getting married for d second time, I tink it’s been a long-long years aku tak preggy..Last aku preggy when my age 27 years young..its almost 9 years..lama kan?? my second precious dotter pun sekarang dah umur 9 tahun pun..just imagine banyak benda aku dah lupa wat is all about being a “PREGNANT MOMMY”. All question semua ada bermain-main didalam kepala otak aku..banyak benda yang telah aku tinggalkan and lupa apa-apa2 jenis alahan yang akan berlaku ke atas diriku kelak..ingat-ingat lupa..semua tu aku kena get ready..sebabnya aku ni kategori org yang agak LEMBIK jugak sebenarnya..huhu..normal la kan.. tu yg happy n syukur lain macam... Maybe my story boleh juga dijadikan inspiration utk couple2 lain yg sama story macam aku..(yang get divorce and dapat anak bila kawin baru)
xsalah kan nak share.. :)

so tunggu la ek Part 2 aku akan menghupdate story2 aku mengenai journey aku ketika mengandung..itupun kalau aku rajin kay..hehehe..

TrulyMadlyDeeply
BeFabulousForever

~By Oya Rahman~

2 ulasan:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya bisa..bebas..kerana ini blog kamu punya sendiri..so nothing problem. yang penting kamu tidak ambil org punya gambar mahupun isi2 blog org lain..

      Padam